top of page

Solucan Gübresi Uygulama Şekil Miktarları ve Tafsiyeler

ekoTArsol Gübrenin Kullanım Detayları

Sert (Taş) Çekirdeklilerde kullanım;

    Şeftali Kiraz Erik Kayısı Zeytin Nektarin gibi meyvalar bozulmaya daha elverişli oldukları için solucan gübresinin bu tür meyvalarda etkisi çoktur.Bahar döneminde toprağın sürülmesi esnasında dönüme atılacak gerekli miktarın ve daha sonra uygulanacak olan sıvı gübrenin meyvanın önce  köklerinden başlıyarak daha sonra yapraklarına doğru gözle görülür gelişim sağlar.Meyva tomurcuğundan itibaren besler sağlamlaştırır.Meyva çiçeğe binmeden uyulanan birinci üstten atılan solucan gübresi meyvanın ileride bozulma çürüme ve deforme olmasını ortadan kaldırır.Özelllikle günümüz teknolojik nimetlerinden faydalanmak gerekirse buzhanelerde depolanacak ve en az beş ay gibi bir dilimde çıkarılacak ürünler daha dayanıklı, lezzet ve aromasından bir şey kaybetmemiş olur......

Yapraklı Yenilebilir Bitkilerde Kullanım (Seracılık)

  Genel olarak seracılık üretiminde yapılan marul lahana ıspanak maydonoz tere benzeri sebzelere damlama sularına karıştırılan ekoTARsol Sıvı humik asit kullanılması daha uygundur.Bunu takip eden süreçte hasat sonuna kadar keyfiyete göre iki üç sefer atılması mahsülün kalitesi için önem gerektirir......

Uzun saplı Bitkilerde Kullanım;

    Buğday Mısır,Çavdar Pirinç Ayçiçeği(Çekirdek) gibi bitkilerde dikimden önce dönüme 80 ila 100 kg saçma yöntemiyle atılan kuru toprak altı ekoTARsol gübresinden sonra bitki başaklanmaya başladığı süreçte takip eden en az üç seferlik üstten yağmurlama yada pompa ile ekoTARsol humik asitin uygulanaması gerekmektedir.Bu şekilde uygulanan toprak altı ve sıvı gübrenin verim artışında gözle görülür karşılığını alabilirsiniz.

Soğansı ürünlerde kullanım;

  Bu ürünler soğan sarımsak patetes havuç yerelması dır.Dikimden önce gerekli miktar çizilere atılıp,kapatılır.dikimden sonra üstten verilmek istenirse ilaçlama yöntemiyle sıvı gübre takviyesi yapılır.

Bahçe ve Süs Bitkilerinde Kullanım;(Açık Alan ve Sera)

 Çevre düzenlemesinde kullanılan herçeşit süs bitkilerinde çiçeklerde güvenle kullanabilrsiniz.Açık alanda dönüme kullanılacak yeterli düzeyde toprak altı veya damlama sulama yöntemiyle kullanılacak olan ekoTArsol sıvı gübre yeterli olacaktır.Evleriniz de bahçenizde saksı veya normal dikim çiçekleriniz için bir avuç ortalama 150-200 gram katı gübre yeterli olacaktır.

Sera ve Açık Alan Sebzelerde Kullanım;

Dometes,Biber Patlıcan vb. ürünlerde sera çalışmalarından önce toprak hazırlanmalı dekara 50-80 kg serpiştirme yolu ile toprak ters düz ediliir.Daha sonra fideler hazırlanıp 100 litre suya 1 litre sıvı ekoTARsol gübre konularak bandırma yapılır.Bu şekilde dikilen fideler de kök hastalığı veya mantar hastalıkları oluşmaz.Normal dikilen fidelere göre 10 ile 15 gün daha erken gelişir.Seracılıkta ürünün erken çıkarak piyasaya sürülmesi bu işi yapanlar iyi bilir.O yüzden erken gelişim ve erken ürünün oluşması önemlidir.

Aynı şekilde açık alan sebzecilik için aynı şekilde dekara 80-100 kg katı ekoTARsol gübreyle birlikte hasata kadar en az dönüme tona 1-1,5 litre olacak şekilde sıvı gübrenin  atılması uygun olacaktır.

Küçük Çekirdeklilerde Kullanım;

   Çilek Elma armut ayva muşmula yeni dünya kivi karpuz kavun salatalık kabak incir(Yemiş) Üzüm gibi sebze ve meyvalarda kullanım oldukça basittir.Meyvada kalıcı bir aromatik koku bırakır.Eskiden çocukluğumuzdan kalma tarımın kimyasallaşmadan öceki yıllara götürür bizi, haliyle mart aylarında atılacak olan toprak altı gübre ve meyvanın oluşumundan sonraki devam eden üstten sıvı gübre olarak verilen solucan gübresinin ağaçla birlikte daha belirgin bir görüme sahip olur.....

Yapraklı Yenilebillir sebzeler;(Açık Alan)

 Semizotu/ Maydanoz/ Roka/ Tere/ Nane/ Dereotu/ vb. gibi yenilebir ot tarzı sebzelerde dönüme 35 kg.dikimden önce çizilere yada saçma yöntemiyle uygulanır.Açık bahçe ve tarlada yüksek verim ve kaliteye dayalı bir ürün elde edilmek istenirse ilk dikimde verilen toprak altı kuru gübreden sonra üstten iaçlama yöntemiyle gübrelemektir. Üçretsiz danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmak için lütfen bizi  arayın/mesaj atın...

Taş Kabuklularda kullanım;(Sert Kabuklular)

   Ceviz badem fıstık fındık antep fıstığı gibi yüzeyi sert kabuklu bitki ve ağaçlarda kullanım diğerlerinde belirtildiği gibi, Mart Nisan aylarında çiçeğe dönmeden toprak altına atılır.ağaç etrafı beş on santim kazılarak içlerine gerekli miktar dökülür ve toprak kapatılır.Çiçekten sonra keyfiyete göre istenirse üstten ekoTARsol sıvı Gübre atılarak ağacın yaprakları ve meyvasının dirençli dolgun ve verimli olması sağlanır.......

Egzotik meyve ve Sebzeler;Turunçgiller

Bu bitkiler,mandalin-portakal-greyfurt-muz-kivi gibi egzotik

bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu sıcaklık ve nemdir.Bu yüzden toprağın neme ihtiyaç duyduğu anda kendi ağırlığının üç katı su tutma özelliğine sahip kuru solucan gübresi devreye girer.Yine Ph özelliği sayesinde eksi ikinin altında bile toprak sıcaklığını dengeleyip, Bitkiyi korur.Ağaçlar çiçeğe dönmeden fidan veya ağaç etrafına el yordamıyla yada iş makinaları yardımıyla belirli miktar dökülür ve kapatılır.Ağaç çiçeğini döktükten bir hafta ile yirmi gün arasında ilk yapraktan veya kökten damlama yöntemi ile sıvı gübre verilir.Süre gelen zamanlarda meyva tomurcuğu iki ikibucuk santiminde ikinci uygulama yapılır.Hasata son ay kala bir defa daha tafsiye edilir.

Muz bitkisi topraktaki organik maddeyi oldukça yüksek oranlarda ister. Bunun nedeni doğal ortamdaki muzun, yüksek boylu ağaçların altında, dağınık güneş altında, çürümüş yaprakların üzerinde yetişmesidir.Organik gübre toprak sıcaklığını yüksek tutarak, salkım oluşumundan hasada kadar geçen süreyi kısaltmakta ve fidelerin kışın soğuktan zarar görmesini engellemektedir.Organik gübre muzlarda bakım zamanı (Şubat-Mart aylarında) ve kışa girmeden (Kasım ayında) verilmelidir. Onarma zamanı verilen organik gübre mutlaka toprakla iyi bir şekilde karıştırılmalı, kışa girmeden verilen organik gübre ise toprak yüzeyine yorgan gibi serilmelidir.Sıvı gübre üstten yada topraktan verilebilir.

    ***ekoTARsol gübre ilaç değildir.Zararlı böcek haşere bit gibi bitkiye zarar veren canlılara karşı direnç sağlasada kesin çözüm değildir.Bunun yerine bilindik yöntemler kullanılması daha uygundur.Solucan gübresi adındanda anlışılacağı  gibi bir gübre çeşiti olmakla beraber toprak altı yada toprak üstü atılabilir.atılan bitkide gözle görülür değişimler iyileşmeler görülür.Bitkinin ve  meyvasının kaliteli ve verimli yapabilmesi için doğal besinlere ihtiyacı vardır.eko TAR sol gübre hem toprak altı hemde toprak üstü ilaçlama yöntemi ile bitkinin gerçek değerlerini yerine koyar.Bitki her yıl daha verimli daha kaliteli ve zararlı potejenlere karşı direnç sağlar..Bu durum ürün kalitesinde, verim artışında ve kolay işçilik adına çiftçilerimizi üreticilerimizi tam anlamıyla memnun eder.üründe var yılı yok yılı diye tabir edilen zamanlarda  kullanılmaya başlandığı seneden itibaren her sene değişim gösterdiği ve verim artış olduğu gözlemlenir.Doğaya Türk Tarımına az da olsa gerçek bir katkı verebillmek ekoTARsol  gübre olarak büyük bir memnuniyettir. Firma adına Hayırlı bereketli bol kazançlar dileriz.

.ekoTARsol

© 2018 ekoTARsol

bottom of page