

ekoTARsol


Şeftali Ağaçlarına ekoTARsol Sıvı Form Uygulama
Sıvı Solucan Gübresi Uygulama Şekli
Su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
Çiçeklenme döneminde Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Meyve tutumunda Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Meyve İrileştirme Döneminde Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Damla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır .
ekoTARsol Katı Form Uygulama;
Dikim esnasında, fidan çukuruna, kök ile temas edecek şekilde uygulanır.1,5-2 Kg.
Daha Önce dikimi yapılmış Ağaçlar için ise yaprak, Taç iz düşümüne, kök bölgesine, 15 cm en, 15 cm derinlikte çember şeklinde açılacak çukura, gölge çapı kadar gübre uygulanır.
Gölge Çapı 2 metre ise 2 Kg. veya kök bölgesine diskaro ile toprak altına ağaç başı yine aynı oranda gübre gelecek şekilde uygulanır.
Gölge Çapı=Kullanılacak Kg.

Zeytin Ağaçlarında EkoTarsol Katı ve Sıvı Uygulaması
Katı (Kuru) Gübre Uygulaması;
Geç sonbahar veya erken ilkbahar döneminde toprak tav halinde iken, ağaçların taç iz düşüm noktalarına toprak üzerinde 10-15 cmderinliğinde çukur açılır, açılan gübre çukura konur ve çukurun üstü kapatılarak gübrenin toprağa karışması sağlanır.Sonbahar ayının sonlarında yani ocak şubat ayları kuru gübre için en iyi zamanlamadır.Çünki ağır salınımlı bir gübredir.İçeriğindeki faydalı bakteriler ağır salınımlı olduğu için erken atılmalıdır, içeriğinde bulunan canlı organizma mantar ve bakterilerin su ve hava ile temas edip toprağa yayılması gerekir.
Geç sonbahar ve erken ilkbahar da yapılan uygulama sonrası gübre toprak içerisinde faaliyetlerine başlarlar, faydalı bakteri ve mantarlar toprak içerisinde çoğalıp ve yayılırlar özellikle mychoriza mantarları kök üzerini kaplayarak saçak kök oluşumunu artırırlar.
Kök oluşumunun artması ağaçların daha iyi beslenmesini sağlar.
Solucan gübresi içerisindeki enzimler sayesinde toprakta doğal olarak bulunan ancak bitkinin kullanamayacağı bileşik formdaki besin maddelerini parçalayarak bitkinin kullanabileceği forma dönüştürür, toprak pH’nı ayarlar ve birikmiş tuzu parçalarlar
Ayrıca gübre içersindeki faydalı organizmaların hareketi sonucu oluşan enerji sayesinde toprak sıcaklığının + 2 derece yükselmesini sağlamaktadır. Bu durum köklerin aşırı soğuklardan etkilenmeoranını azaltmaktadır.
Damlama yöntemi;
Uygulama damla sulama uygulamasından 10 gün sonra 100 litre suya 350 ml dozajında yapraktan yapılmaktadır, bu uygulama filizlerin daha iyi beslenmesine ve çiçek oluşumuna katkı sağlamaktadır.
Püskürtme Yöntemi;
Uygulama çiçek döneminde pülverizatör ile 100 litre suya 350 ml dozajında yapılmaktadır , bu uygulama çiçek tutumunu artırmaktadır.
Uygulama meyve tutumunda zeytinlerin saçma tanesi büyüklüğünde olduğu dönemde pülverizatör ile 100 litre suya 350 ml dozajında verilmektedir. BU dönemde yapılacak uygulama meyve kalitesine yağ oranına ve kalibresine olumlu yönde etki sağlamaktadır.
Yapraktan pülverizatörle yapılacak uygulama periyodu 21 gün arayla yapılmaktadır,ve kesinlikle zehirli kimyasallarla karıştırılmamamlı eğer böyle bir durum var ise uygulama sonrası 5 ia 10 sonrasını takip eden günde sıvı gübreyi uygulayabilirsiniz.
Sıvı Solucan Gübresi uygulamasının besleyici özelliği yanında uçucu zararlıları kovucu etkisi de bulunmaktadır, özellikle zeytinde kalite ve verime olumsuz etki yapan zeytin sineğine karşı olumlu etki göstermektedir.
Bu nedenle Haziran ayının 2. Yarısından itibaren özellikle larva döneminde yapılacak uygulamalar zeytin sineği popülasyonunun çoğalmasını önlemekte ve tabiki besleme görevine devam etmektedir.
Birinci uygulama çiçekten 10 ila 15 gün önce,
İkinci Uygulama çiçeği attıktan sonra,
Üçünçü Uygulama hasattan 20 gün önce ,
olarak uygulanır.



